top of page

Výhody bílých chia semínek

Většina lidí zná chia semínka jako přísadu v jejich oblíbeném smoothie. Je to proto, že tato malá semínka jsou nabitá živinami, jako je vláknina, bílkoviny, tuky, minerály, vitamíny a antioxidanty, a to vše v nízkokalorickém balení.

Odkud chia semínka pocházejí?

Chia semínka pocházejí z rostliny z čeledi mátovitých, která kvete modrofialovými květy. Pocházejí z Mexika a okolních oblastí, kde je lidé v nějaké formě používají k jídlu, lidovému léčitelství nebo rané kosmetice již více než 5000 let. Byla dokonce nabízena jako dary bohům při náboženských obřadech.


Jsou všechna chia semínka stejná?

Chia semínka mohou být černá nebo bílá. Při srovnání černých a bílých chia semínek poskytuje většina semínek v podstatě stejné nutriční výhody bez ohledu na barvu.

Výzkumníci však zkoumali chia semínka už roky a zjistili, že nejsou všechna stejná.

Výhody bílých chia semínek

Obvyklé chia jsou náchylné k chorobám a plísním. Výzkumníci experimentovali se selektivním šlechtěním, aby vyvinuli optimalizovanou bílou odrůdu chia.

Speciální bílá odrůda chia, kterou vyvinuli, má vysoký obsah omega-3 a bílkovin, je odolná vůči škůdcům a chorobám a má větší semena, která produkují až dvojnásobný výnos.


Výhody chia semínek pro pokožku : Zevnitř

Kromě veškeré výživy, kterou chia semínka poskytují při konzumaci, poskytují také výhody pro vaši pokožku. Omega-3 mastné kyseliny jsou stavebními kameny našich buněčných stěn. Vysoký obsah omega-3 mastných kyselin v chia semínkách podporuje zdraví vaší pokožky tím, že podporuje její strukturální zdraví.


Výhody chia semínek pro pokožku: Zvenčí

Chia semínka také podporují vaši pokožku při použití v exkluzivních produktech péče o pleť, včetně pomoci vyživují a kondicionují pokožku, zlepšují bariérovou funkci a hydrataci a pomáhají vyrovnávat mikrobiom pokožky. To je důvod, proč vědci zahrnuli různé formy bílých chia semínek do určitých kosmetických produktů, včetně oleje z chia semínek, extraktu a gelu.

Olej z bílých chia semínek se používá k podpoře bariéry vlhkosti pokožky, která je neustále pod útokem okolního prostředí.

Ať už žijete v suchém podnebí nebo vás sužuje zima, vaše pokožka se pravděpodobně neustále snaží udržet vlhkost. Je to proto, že faktory prostředí mohou poškodit vaši bariéru proti vlhkosti. Olej z bílých chia semínek pomáhá posilovat bariérovou funkci pokožky a utěsňovat vlhkost.



Extrakt z bílých chia semínek poskytuje antioxidační podporu pro vaši pokožku a gel z bílých chia semínek podporuje vyvážený kožní mikrobiom a pomáhá předcházet tvorbě biofilmu. Kožní mikrobiom je vrstva drobných organismů, které přirozeně žijí v harmonii a pomáhají udržovat pleť zdravou. Když se stanou nevyváženými, mohou tvořit biofilmy, které negativně ovlivňují celkové zdraví pokožky.

"Bylo prokázáno, že gel z bílých chia semínek pomáhá předcházet tomu, aby se mikrobiom vaší pokožky vymkl kontrole. Stabilizuje, posiluje a vyživuje kožní mikrobiom a udržuje jej v rovnováze tím, že minimalizuje tvorbu biofilmů."

Vyzkoušejte novou technologii pro svoji pleť, založenou na spojení vědy a přírody.

bottom of page